Schönstatt egy nagy család, ahova mi is tartozunk. Kentenich atya terve az volt, hogy minden ember megtalálja helyét a Schönstatt Mozgalomban, így nekünk, lányoknak is megvan az utunk, hogy közösségben, a Szűzanya oltalmában növekedjünk s így tudjunk keresztényként élni a mai világban.

Szeretnénk, hogy női identitásunkban kiteljesedve növekedni tudjunk, ennek fényében hivatásunkra rátaláljunk. Ahhoz, hogy az édesanyai vagy nővéri utat megtaláljuk, önmagunkat kell nevelni, hagyni, hogy a Szűzanya munkálkodjon az életünkben. Fontosnak látjuk, hogy a Szűzanyához közelebb kerülve megismerjük az Úr Jézust, és azt keressük, hogyan tudunk még jobban hasonlítani az Ő szeretetére.

Hangsúlyos missziónk a személyiségünk kivirágoztatása, hogy igazán azzá tudjunk válni, akivé teremtve lettünk. Kentenich atya is sok példát ad arra, hogyan ne vesszünk el a hétköznapokban, hogyan találjunk olyan értékekre, amelyek biztos pontok az életünkben. Ezeket az útmutatásokat igyekszünk minél eredményesebben alkalmazni. Továbbá lehetőséget biztosítunk minden lány számára, hogy felfedezhessék és megköthessék a szeretetszövetséget, és a hétköznapokat mennyei erővel, a szentségre törekedve, a Szűzanyával együtt dolgozva tudják megélni.

Küldetésünk teljesítése érdekében gimnazista és egyetemista lánycsoportokat hoztunk létre Budapesten, Győrben, Keszthelyen és Pécsett, közös programokon dolgozunk együtt a Család- és Fiúmozgalommal. Vezetőképzést, jelmondatválasztós zsinatokat és hétvégéket szervezünk. A Schönstatti Márianővérek támogatásával minden nyáron táborokat tartunk öt különböző korosztálynak, ahol Schönstatt szellemiségét elmélyítjük, megtanulunk otthont teremteni, emberi kapcsolatainkat, szívünket és lelkünket ápolni, apostolkodni és kilépni a világba. Ehhez ad erőt az idei jelmondatunk, „Bátran küzdj a szívekért!”

A lánymozgalom elérhetőségei:

E-mail: schonstatt.lanymozgalom@gmail.com
Honlap: http://lanyok.schoenstatt.hu
Facebook: https://www.facebook.com/magyarschlany